Een gesprek over integriteit en ethisch leiderschap

Met de gedrevenheid en het enthousiasme waarmee ik jarenlang de invloed van houding en gedrag binnen een organisatie bespreekbaar heb gemaakt, inspireer ik nu bestuurders en medewerkers. Ik daag hen uit om in gesprek te gaan over het belang van integriteit en ethisch leiderschap binnen organisaties.

Ik deel mijn ervaringen met de aanwezigen en ga met hen in gesprek over waar zij staan als medewerker en/of bestuurder op het gebied van ethisch leiderschap en de noodzakelijke  ‘moed om de waarheid te spreken’. Ik houd de deelnemers een spiegel voor, stimuleer tot reflectie en het allerbelangrijkste: ik bied een sfeer om dilemma’s aan te kaarten en de waarheid te zeggen. Hoe lastig dat soms ook is.

"Openhartig, recht voor zijn raap en met een duidelijke boodschap."

“Tijdens haar lezing over de moed om de waarheid te spreken, schetste Kitty een interessant beeld van haar leven als (hoofd)officier van justitie en haar drive om binnen organisaties een open en veilige cultuur te creëren. Openhartig, recht voor zijn raap en met een duidelijke boodschap: spreek elkaar consequent aan op gedrag, zonder het direct te hebben over schuld en boete.”
Annet van Soest, Vijverberg Advocaten & Adviseurs